Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Staat jouw hond lastig op na het slapen, is het stijfjes en heeft het pijn aan zijn gewrichten? Heeft jouw hond rugklachten, artrose, heupdysplasie, elleboogdysplasie of ouderdomsverschijnselen? Een orthopedisch hondenkussen kan jouw viervoervoeter een groot plezier doen.

Het verschil tussen een orthopedisch hondenkussen en een normaal kussen

Met een orthopedisch hondenkussen worden gewrichten, botten en spieren beter ondersteund tijdens het slapen. Dit kan de dagelijkse pijn voor jouw hond verzachten.

Het verschil tussen een orthopedisch matras en een normaal hondenkussen zit hem in het materiaal wat gebruikt wordt. Een normaal hondenkussen wordt doorgaans gevuld met fiberfill, schuimrubber vlokken, EPS-parels of polyestervezels. Een orthopedisch hondenmatras bestaat uit een kernlaag koudschuim en een toplaag traagschuim (of memory foam).

Het traagschuim vormt zich naar jouw hond, doorWaterafstotend orthopedisch hondenkussen zwartdat het reageert op gewicht en warmte. Door de harde kernlaag heeft de toplaag traagschuim voldoende ondersteuning. Uw hond zakt ligt weg in het traagschuim en komt hierdoor in een orthopedische slaaphouding. Dit houdt in dat de wervelkolom goed uitgelijnd is. Een orthopedisch hondenkussen zorg voor een goede slaaphouding en voorkomt pijnlijke drukpunten. Hierdoor rusten spieren en gewrichten volledig uit, en wordt de bloedcirculatie niet onderbroken.

Na een goede nachtrust is jouw hond een stuk gelukkiger in zijn actieve uren. Jouw viervoeter heeft minder last van zijn gewrichten en spieren en is daardoor een stuk fitter. Tijd voor een wandeling!

Een orthopedisch matras van MaxxNobel

Ons stijlvolle orthopedisch hondenmatras heeft een kernlaag koudschuim van 7 centimeter en een toplaag traagschuim van 3 centimeter.

Het matras beschikt over een afritsbare hoes die geschikt is voor de wasmachine (30º). Ook heeft het matras een zijde voor de winter en een zijde voor de zomer. Het kussen is dus geschikt voor de warme en de koude tijden van het jaar.

 

Terug naar blog