Waterafstotende kussens en nanotechnologie

Je hoort het steeds vaker, producten gemaakt met nanotechnologie. Ook wij hebben kussens met nanotechnologie. Maar wat biedt deze techniek nou voor jouw hondenkussen?

Nanotechnologie verbetert de waterafstotende eigenschap van een stof door het creëren van hele kleine deeltjes, deze hebben een grote van 1/1000 van een katoenvezel. Doordat de ruimte tussen Nano onderdelen kleiner is dan een druppel water, blijft water op de bovenkant van het materiaal liggen.

Kortom, met nanotechnologie kunnen materialen gemaakt worden die beter bestand zijn tegen water. Toch kunnen vloeistoffen nog door in de stof trekken wanneer er druk wordt uitgeoefend, of als het langdurig op het oppervlak ligt.

Wanneer je op zoek gaat naar een hondenkussen, let dan altijd goed op of je een waterdicht of waterafstotend kussen koopt. Het verschil tussen waterafstotend en waterdicht leggen we graag nog even voor je uit.

Waterafstotend

Een materiaal wat waterafstotend is, is ideaal voor lichte en milde omstandigheden. Voor een hond die af en toe een ongelukje heeft, is een waterafstotend kussen dus ideaal. Het is alleen niet bestand tegen een hevige stortbui. Wanneer een waterafstotend materiaal voor een langere tijd nat is zal het water uiteindelijk in de stof trekken. Een waterafstotend hondenkussen kun je natuurlijk wel buiten gebruiken. Houdt er dan wel rekening mee dat het kussen water kan opnemen.

Een waterafstotend materiaal heeft een zogenaamde waterkolom van 0-1000 mm.  Een waterkolom geeft het aantal mm water die een materiaal-stof kan verdragen per m2 aan.

Waterdicht

Een waterdicht materiaal heeft een waterkolom vanaf 1000mm. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter een product bestand is tegen water. Helaas, zijn er nog weinig waterdichte hondenkussens. Wanneer je googelt voor een waterdicht hondenkussen kom je toch vaak bij een waterafstotend hondenkussen terecht. Ben je opzoek naar waterdicht hondenkussen, blijf dan altijd goed opletten. Check altijd nog even wat de waterkolom van het materiaal is. Je zal niet de eerste zijn die een zogezegd waterdicht hondenkussen koopt die dat eigenlijk niet is.

 

Terug naar blog